stijn

Dyson SuperSonic Hairdryer (Review)

stijn
Dyson SuperSonic Hairdryer (Review)

Er zijn van die mensen die er piekfijn uit kunnen zien met een oude Samsung die met plakband aan elkaar hangt en die ze trots een "Crapsung" noemen. En er zijn mensen die nooit twee dezelfde sokken aanhebben maar wel de laatste nieuwe iPhone op zak hebben. Zo van die mensen die altijd de nieuwste elektronische snufjes nodig hebben en zo met hoog-technologische efficiëntie, voldoening uit hun leven halen. Voor deze laatste categorie is er een naam : mannen. 

En ook ik ben een man, maar ik ben ook kapper. Dus wanneer Dyson (Je weet wel, van de stofzuigers.) de meest futuristische haardroger EVER op de markt brengt; Dit terwijl mijn idool-kapster (Jen Atkin) de eer heeft gehad om hem voor te stellen in Amerika. Dan ga ik eerst helemaal uit mijn dak om daarna tot de conclusie te komen dat niet alleen het openbaar vervoer, maar ook de nieuwste technologie altijd een beetje op zich laat wachten in ons kleine apenlandje. Ni tof.

Maar dat was buiten Maureen gerekend, want Maureen is de PR koningin voor Dyson Benelux en vroeg me woensdag of ik als eerste de Dyson Supersonic hairdryer wou testen. Ik denk dat ik ook echt de relnicht in mij een : "OMG ARE YOU FOR REALZ?" heb horen roepen in wat eigenlijk een professioneel telefoongesprek moest zijn. Maar hey, die haardroger is mijn schatje. En aangezien ik er letterlijk alles al had over opgezocht kon ik me volledig focussen op debiel rondspringen en mijn huidige haardroger naar de kast verbannen.

Ter verduidelijking : dit zijn de 5 stadia van emoties die ik heb doorstaan ten opzichte van de nieuwe Dyson Supersonic.

  1. Twijfels : hoe kan iets dat er uitziet als een soort hippe microfoon zijn werk als haardroger nu echt doen?
  2. Onder de indruk : dat klein ding blaast harder dan mijn bemoeizieke ex toen ik zei dat ik weer maar eens een nieuwe haardroger nodig had.
  3. Oh lala! Opties : Hoera voor de drie opzetstukjes! Een diffuser voor de natuurlijke krullenbolletjes, en twee neuzen. Ik noem ze het "neusje" en het "neuzeke". Het "neusje" is fijner dan het "neuzeke" en perfect om die laatste babyhairs perfect plat the föhnen. Het tweede opzetstuk is ietsje breder en ideaal om met een ronde borstel veel volume in het haar te blazen.
  4. Laat mij : Laat mij gewoon rustig verder blazen, I'm in my zone ok?!
  5. Baby don't leave me : Wanneer Maureen hem 's avonds weer gewoon komt ophalen begin ik mij toch een beetje verdrietig te voelen. Zeker omdat ik weet dat ik nu nog twee maanden mag wachten tot hij hier in België bij de verdeler komt.

Buiten dan mijn buitensporige passie voor moderne hairdressing-tools vind ik het gewoon opmerkelijk dat ze echt aan alles gedacht hebben: magnetische opzetstukjes zodat deze er niet meer af kunnen vliegen. Een dik en stevig electrisch snoer, (klinkt vanzelfsprekend maar dat is echt niet zo), drie verschillende blaas-en warmte-standen. Alsook een knopje voor warme lucht, en ook hoe alle knopjes indrukbaar zijn maar de aan-uit knop een "schuiverke" is, zodat je dus niet per ongeluk mid-brushing je haardroger uit zet. En als laatste, ingebouwde sensoren die de temperatuur 20 keer per seconde checken om zeker te zijn dat oververhitting nooit meer kan voorkomen.

Alsook... 's Morgens je haar föhnen met een Dyson is toch ook een beetje elke ochtend de bevestiging krijgen dat je het gemaakt hebt in "life". Ni?