stijn

Een stuk over zuur zijn en kansen krijgen.

stijn
Een stuk over zuur zijn en kansen krijgen.

Op een maandagavond nog niet zo lang geleden kreeg ik vlak na een drukke dag van wat mijn populairste snapchatstory ooit bleek te worden een bericht van Joy. Een bezorgde joyrider wou weten of ze in het COSTA DEL kapsalon wel alle liefde en zorg zou krijgen die ze verdiend.  

"die kijkt mij altijd zo vies aan als ik daar voorbij kom”

Ik praat er eigenlijk niet zo graag over, maar ik ben geboren met een afwijking. (Waarschijnlijk met meerdere afwijkingen, maar vandaag gaat het enkel over deze.) Nochtans zouden er vele mensen aan lijden. Er zijn zelfs heel wat celebrities met deze onfortuinlijke aandoening. Denk aan Kanye West, Kristen Steward, Karl lagerfeld (die heeft het wel heel erg) en Madonna (de GOAT op dat vlak).

In het Engels noemen ze het “the Resting Bitch Face” in het Antwerps ook wel eens het “ik hem gewoen zo'ne kop”-syndroom. Wat eigenlijk wil zeggen dat bepaalde mensen, wanneer hun gezicht zich in een natuurlijke staat van "relax" bevind, het alsnog de zuurte van een oude autobatterij uitstraald. En alhoewel het er soms dus best pijnlijk uit kan zien is het dat dus eigenlijk niet.

Ik mag er dan misschien met momenten uitzien alsof ik om de twintig minuten een glaasje azijn ga bijtanken om mijn gezicht zo te houden, in werkelijkheid is dit dus niet het geval. Waarschijnlijk ben ik gewoon aan het nadenken over nieuwe kleurformules, of hoe ik diplomatisch aan de meisjes moet uitleggen dat 'al moonwalkend' niet de meest efficiënte mannier van hairstyling is. (Een discussie die ik waarschijnlijk toch niet ga winnen.) Dus bij deze zou ik graag een verontschuldiging willen aanbieden aan al diegene wie ik ontwijfelbaar al eens een moordlustige blik heb toegeworpen. 

Sorry ik meende het niet, “ik hem gewoen zo'ne kop.”  t’Is echt, its not you, it’s me ! En jullie zijn dus allemaal welkom om het kapsalon binnen te komen ondanks mijn grimmige tronie. En dan wil ik graag ook nog van deze kans gebruik maken om alle andere mensen die lijden aan het “IHGZK"-syndroom en diegenen die er elke dag op moeten kijken, een hart onder de riem te steken met deze leuke slogan #GeefZuurtjesEenKans.

Ben je niet zeker of jij of 1 van je naasten ook een drager is van dit IHGZK-gen, test je dan hier. 

Merci om te lezen , ik voel ondertussen een kleine glimlach opkomen dus ik ga even in een citroen bijten. Ok doei.

peace, love en altijd blijven lachen. 

xoxo