stijn

Zwanger en fabulous : waar op te letten bij haarkleuringen.

stijn
Zwanger en fabulous : waar op te letten bij haarkleuringen.

Toen Veronique Leysen een paar maanden geleden voor het eerst bij ons in het kapsalon was vroeg ze of het wel gezond was om je haar te verven als je zwanger bent. Een vraag, denk ik, die al door veel vrouwen gesteld is en nog door vele vrouwen gesteld zal worden.

Het korte antwoord is : Nee, je haar kleuren tijdens de zwangerschap kan geen kwaad. Na het lezen van verschillende wetenschappelijke artikels over het onderwerp kwam ik er wel achter dat er echter kleurmiddelen bestaan die niet zo gezond zijn tout court. En dus al zeker niet als je zwanger bent. Gelukkig zijn die producten in Amerika en Europa verboden of hebben ze (verplicht) een waarschuwingssticker.

Maar waar moet je wel dan op letten? Gebruik liefst een professioneel product dat zowel amonia en ppd-vrij is. De kleuring mag dan misschien niet zo schadelijk zijn maar de amonia dampen van een kleur zijn zeker niet gezond als je ze inademt Een zwangere vrouw ontwikkelt ook makkelijker allergieën dus daarom blijf je ook liever weg van ppd's.

Sommige vrouwen opteren voor kleuren met Henna tijdens de zwangerschap maar dat raad ik ook ten zeerste af. Zeker de donkere kleuren van de meeste henna poeders bevatten dikwijls chemicaliën die eigenlijk niet toegelaten zijn in België en hevige reacties kunnen teweeg brengen. Kleuren met Henna is ook heel moeilijk te verwijderen omdat het een metaal oxidant is dat je haar kleur geeft in plaats van een pigment. Afblijven dus.

Als je toch echt liever geen risico's neemt dan kun je nog altijd opteren voor highlights of lowlights, aangezien de kleur dan op het papiertje zit en niet in contact komt met je hoofdhuid, kunnen er zeker geen ongewenste chemicaliën in contact komen met je huid. Zwanger, gezond, veilig en fabulous... bij Costa Del nemen we geen onnodige risico's maar we staan wel altijd paraat voor al jullie vragen te beantwoorden.