stijn

FashionChick X Costa Del Kapsalon : Rosé Gold Hair

stijn
FashionChick X Costa Del Kapsalon : Rosé Gold Hair

Toen Top-Blog FashionChick het Costa Del team vroeg om hun haar-geheimen te delen aan hun lezers zeiden we natuurlijk geen nee. Dus hieronder ons allereerste artikel voor de FashionChick blog over Rosé Gold Hair. Enjoy! Check zeker ook hun website en voor meer inspiratie kan je ook altijd terecht hier.

De nieuwste haartrend, waar je hoogstwaarschijnlijk al van gehoord hebt, is rosé of "rose gold hair". De rosé haarkleur is een zeer moeilijk te definiëren haarkleur en bevind zich ergens op het spectrum tussen hoogblond en babyroze. Een beetje zoals Lindsey Lohan zich ergens op het spectrum bevind tussen Trailer Fabulous en Hollywood Ratchet. Soms moeilijk uit te leggen maar wel altijd zalig.

  • Voor wie? Rosé goud is voor iedereen die mooi staat met blond haar maar er liever niet uitziet zoals een braaf schoolmeisje. Omdat rosé in zoveel verschillende tinten bestaat is er een gepaste tint voor iedereen. Sta je beter met warme tinten dan kun je opteren voor een rosé met een peachy ondertoon. Ben je meer van de koele en pasteltinten dan kun je opteren voor een zeer lichte en meer roze variant.
  • En hoe? In het kapsalon hebben we al verschillende keren de vraag gekregen of je de rosé haarkleur tijdelijk op bruin haar kunt zetten. Als je met tijdelijk bedoeld : eerst heel je haar bleachen en er dan een roze toner overzetten? Dan wel, maar anders niet. Rosé heeft een blonde basis nodig en je kan spijtig genoeg nog niet tijdelijk lichter gaan.
  • En dan nu? En hoe onderhouden, vraag je je misschien af? Eigenlijk is het heel simpel, we voegen een roze toner toe na je blonde kleuring, maar omdat elk blond anders is moet de toner op maat gemengd worden. Teveel roze erin en hij is te fel, te weinig en je ziet hem niet genoeg. Rosé is zo mooi dat doordat het een multidimensionele kleur is. Mooie overgangen zijn dan ook cruciaal. Ook is de houdbaarheid zeer moeilijk te voorspellen... Dat heeft immers te maken met zeer veel verschillende factoren. Zoals de porositeit van je haar, de shampoo die je gebruikt, vorige kleuringen, en zo meer. Meestal blijft de rosé schijn niet zo lang, en moet je het dus zelf onderhouden. Je kan bijvoorbeeld een crazy colour kopen in Peachy Coral, of Candy Floss ... En hem mengen met je conditioner.. Begin met een beetje van de Crazy Colour en naarmate je hem feller wilt doe je er meer bij of laat je hem iets langer inwerken. 

Check ook zeker onze rosé moodboard voor inspiratie. Onthoud wel dat het weinig zin heeft om met één foto van hoe je het exact wilt naar je kapper te gaan want dat is niet hoe rosé werkt. Rosé is niet alleen een haarkleur, maar ook een vibe. En na dit artikel dien je dat te weten!

Peach, love & Rosé