Gladys Ferro

Een stuk over hair-flips en fuckboys.

Gladys Ferro
Een stuk over hair-flips en fuckboys.

Alles of niets. Het is altijd al een probleem geweest. Van werk-ethiek tot vriendjes. Het was altijd, alles of niets. Dus als jouw alles na een relatie van 4 jaar plots bewijst dat jij eigenlijk niks voor hem was... Dan voel je plots alles tegelijk, en daardoor voel je je als niets. 22 was ik, toen mijn high school sweetheart besloot dat liefde niet iets was tussen 2 mensen. Maar blijkbaar iets tussen hem en de rest van Antwerpen. Dus als je alles niets blijkt te zijn, trap je het af. Met of zonder plan. Impulsief en emotioneel. Het blijft een knallende combo.

Alles of niets, whenever wherever, in goede en slechte tijden. Iets met leven vanuit je hart en astrologie. Kreeft in zon en kreeft in maan, whatever in de watte. Volgens Tumblr ben ik emotioneel maar complex. En volgens de Metroscoop moet ik meer durven. Heel tof allemaal, maar daar stond ik dan: heartbroken, op straat, broke as fuck, een college drop-out met een attestje van een of andere cursus visagie onder de arm. En een ikea-tas vol Nikes. Glamoureus is anders. Wat volgde was 3 maanden leven op Euro-Deals en Golden Powers. En huilen, veel huilen. Over het hoe, wat en waarom. En uzelf verwijten maken. Maar dan is er het defining moment. Een moment waarop ge beseft dat het soms ook is niet uw fout is. Dat mensen stout zijn, en u niet het beste gunnen. Dat ze lachen in uw gezicht terwijl ze met hun handen onder tafel zitten te smsen met hun ex. Mijn defining moment kwam er door een huwelijksuitnodiging. 

Of moet ik zeggen, een huwelijksopdracht, een gemeenschappelijke kennis van mijn sweetheart-turned-fuckboy, genaamd S,  ging trouwen. En had voor haar kapsel beroep gedaan op Stijn, en ik werd gevraagd voor de make-up. Allemaal goed en wel, ik had haar sinds DE break-up wel niet meer gezien maar an sich maakte dat niet veel uit. Mensen mooi maken was ondertussen uitgegroeid van hobby tot beroep. En het is altijd vleiend als je gevraagd word voor zo'n dag. Het blijft vaak toch één van de mooiste dagen uit een vrouw haar leven. Die ochtend van haar bruiloft stonden Stijn en ik stipt paraat voor de geboekte wedding-glam. Nadat we klaar waren vroeg S of we 's avonds niet naar het feest wilden komen. Iets of wat beduusd gaf ik toe dat ik wel zou willen maar dat ik misschien nog niet klaar was om "de confrontatie" met mijn ex aan te gaan. En al helemaal niet op een bruiloft met open bar. Da's vragen om emotionele drama, niet? Gladys en emoties = moeilijk. Emoties en drank = nog veel moeilijker. S. lachte lief en verzekerde me dat hij niet aanwezig zou zijn. Hij had niet eens ge'RSVP'd, en dan iets over hoe dat ze eigenlijk toch niet echt meer vrienden waren, en dat ik een deel was van haar magische dag... Stijn moest toch 's avonds terugkomen voor een kapsel-switch dus ik was dan gelijk zijn plus 1. Binnen en buiten, 2 drankjes max, geen drama, strak plan.

19 uur, Stijn staat dubbel geparkeerd in 2018 om me op te pikken. Ik kom buiten in een midi-dress en een beige lange blazer. Iets gepast voor een huwelijk. En hakken. "Well look at you girlfriend." lacht Stijn me toe als hij mij zijn Passat laat instappen. We rijden de straat in van de feest-locatie en ik doe nog even een schietgebedje. Geen drama, ik wil gewoon drank, maar alstublieft geen drama. We parkeren een paar meter verder en daar staat hij dan. Mijn sweetheart-turned-fuckboy. Voor de ingang te roken in een veel te strakke polo. Hij heeft 'em duidelijk zelf gewassen, en verkloot, stuk onbenul. Ik verkramp en weet het ff allemaal niet meer. Stijn ziet me bleek wegtrekken en haalt zijn borstel uit zijn tas. "Kom is hier gij" en hij begint mijn haar goed te leggen. "Sjoe, het word dan misschien wel ne kut-avond, maar uw haar is prachtig. En das alles dat telt. Dus ge gaat tot drie tellen en uitstappen, er zit niks anders op." 

En plots was daar mijn defining moment. Ik denk dat Stijn stiekem een driedubbele dosis zelfvertrouwen in mijn haar heeft geborsteld die avond. Kan ook niet anders. Want als er een award bestond voor met veel show uit een auto stappen dan had ik hem toen niet alleen dubbel en dik verdiend maar had ik tegelijkertijd het Olympisch record streken-verkopen gebroken. Mijn gebruikelijke onhandigheid werd in die 7 seconden dat ik diende uit te stappen getransformeerd tot uber-vrouwelijke fierceness,. Elegant uitstappen in torenhoge Noë hakken op kasseien? Tuurlijk, I do this every day, geen enkel probleem. Rug recht, schouders naar achter, BH-vulling vooruit. En daar kwam ie dan... DE hair-flip der hair-flips. De Kryptonite tot zijn niet zo super-man, de Kim Kardashian tot zijn Taylor swift, na de snapchats. In één vloeiende beweging stapte ik uit die Passat alsof het God-weet-wat-voor chique bak was. Mijn lokkken waren perfect in slow-motion aan het bouncen in de meest prachtige hairflip die ik de mensheid ooit heb kunnen schenken. Vanaf dat moment werd de geschiedenis van Antwerpen-Zuid dan ook ingedeeld in BH en AH. (Respectievelijk Before Hair-Flip en After Hair-Flip.) Mijn ex stond erbij en keek ernaar, doofde zijn sigaret en draaide zich om om vervolgens uit mijn leven te verdwijnen. Voorgoed. 

"Ok, dus dat ging al een pak vlotter dan verwacht, ni? Gon we dan nu dansen?" Stijn geeft me een high five en we barsten allebei in lachen uit. Nooit onderschatten wat prachtig haar kan doen voor uw zelfvertrouwen. *Insert hair-flip* Boy bye!