Gladys Ferro

Tips tegen haaruitval en verplichte kerstdiners.

Gladys Ferro
Tips tegen haaruitval en verplichte kerstdiners.

De feestdagen komen eraan en dit is voor velen een tijd van eten en stress. En laat dit nu net twee dingen zijn die ook een significante invloed op je lokken hebben. Hieronder dus onze beste tips over stress en eten. Handig om te weten voor je gaat stressen over bij wie je eerst moet gaan eten tijdens de kerst-periode. Snapte?

Probeer niet te veel te stressen : We can't stress this enough... maar we kennen het allemaal, je baas wilt nog even dat je dat project met onmogelijke deadline nog even knalt zo vlak voor de feesten, je collega gaat ervan uit dat jij de nieuwjaarsborrel organiseert en je moeder heeft net voor de 5de keer dit jaar laten vallen dat ze nu echt wel een kleinkind verdiend. Met andere woorden... de feestdagen staan garant voor stress. Want alhoewel ik geloof in iedereen zijn inner-Beyoncé laten de inner-Jay Z's soms nog op zich wachten. (Kan er dan nu iemand mijn moeder vertellen dat een Beyoncé zonder een Jay-Z nog steeds een Beyoncé is? Tis tenslotte bijna 2017 hé. #girlpower) Een hoop mensen onderschatten het effect dat stress kan hebben op je haar. Chronische en zelfs incidentele stress kan ervoor zorgen dat je haar stopt met groeien of op bepaalde plekken zelfs uitvalt. Dus hou hier rekening mee en verlies in alle waanzin die deze periode met zich meebrengt jezelf niet uit het oog. En als je echt niet onder die judgemental familie uitkan, zet dan op zijn minst je telefoon uit. Niets zo erg dan semi-drunk "H4PPY N3WYEARRR B@BY" te gaan sturen naar je ex waar je al 10 maanden niet meer mee praat. (Trust me, don't ask why... just trust me on this one.)

200-2.gif

Eet de juiste dingen : Net als stress, heeft ook je voeding een grote invloed op je haar. En aangezien we niet altijd controle hebben over onze stress-levels kunnen we wel controle uitoefenen op wat je naar binnen werken. Mensen denken dan standaard aan vitamine B supplementen. Maar ook een tekort aan ijzer en/of vitamine D kan er toe leiden dat je haar uitvalt. Het is daarom verstandig om eens bloed te laten prikken als je denkt dat dit een mogelijke oorzaak is van je haaruitval. Oververmoeidheid en oestrogeen-dominatie zijn ook killers voor een prachtige haardos. Dus een jaarlijkse check-up van je bloedwaarden is een voornemen dat je makkelijk kan volhouden. Volg altijd de raad op van je kapper en dokter, ze willen beiden niks liever dan je gezond en gelukkig zien. En supplementen dragen bij maar kunnen nooit een gevarieerde voedingswijze vervangen. Ga aan de feesttafel dan ook voor veel peulvruchten, spinazie en rood vlees. Of de dagen daarna.. want dessert is nu efkes Bae.

200w.gif

En wat nu? : Er zijn verschillende middelen en supplementen op de markt. Wij posten hierbij even de meest gebruikte. Vraag voor het begin van een kuur wel altijd raad aan je apotheker of behandelend geneesheer. Wij kennen ons haar-vak, maar hun weten wel al de rest. Kwestie eventuele andere medische aandoeningen volledig uit te sluiten. #TeamWork 

  1. Minoxil is het enige topische haargroeimiddel dat goedgekeurd is door de Amerikaanse FDA (Federal Drug Administration) voor de behandeling van haaruitval en dunner wordend haar. Het zou het haarzakje groter moeten laten worden, waardoor de haar die eruit groeit dikker wordt. Je brengt het als lotion of schuim aan op je hoofdhuid. Again, vraag raad aan je behandelend geneesheer.  

  2. Viviscal is, in tegenstelling tot Minoxidil, een haargroeimiddel in pilvorm. Deze pil bestaat uit visproteïnen, vitamine C, zink, biotine en niacine – allemaal ingrediënten die zorgen voor gezonder en dikker haar. Dit medicijn is wel een tikje prijziger, maar wordt wel geregeld aanbevolen door dermatologen en haarexperts.

  3. Biotine, PAX Biergist, en dergelijke : Je kunt Biotine dus ook los gebruiken om je dunner wordende haar te behandelen, wat wel de goedkoopste optie is. Biotine en biergist supplementen hebben een positief effect op het structuurelement keratine in je haar, wat het gezonder en sterker maakt. #winning