stijn

#CostaColour : De Low-Light

stijn
#CostaColour : De Low-Light

De Low-Light is stiekem de Kelly Osbourne van de highlight-famillie. Alhoewel ze in het verleden vaak betrokken was bij twijfelachtige levenskeuzes heeft ze vaak nog onterecht last van haar slechte reputatie. Het is natuurlijk wel zo dat de Low-Light net zoals de Kelly niet veel nodig heeft om er goedkoop of zelfs ordinair bij te lopen, maar als beiden goed nadenken over de toon van hun stijl kunnen ze zeer elegant en klassevol overkomen. 

Low-Lights zijn, om het even simpel uit te leggen, het omgekeerde van de highlight. Ze kleuren dus  in plaats van te ontkleuren. Ze zorgen voor diepte, extra schakering, en wanneer vakkundig geplaatst, zorgen ze voor de illusie van meer volume. Klinkt al een stuk beter, niet? Hierbij een paar tips (en een moodboard) om ervoor te zorgen dat jouw Low-Lights volledig "Kelly 2016" zijn in plaats van de "anno 2004 Kelly" die net in haar eigen huis in de hondenstront getrapt heeft.

  1. Bring it back : Gebruik de Low-Light om stilletjesaan je haar terug donkerder te maken na de zomer. Door het in verschillende keren te kleuren met Low-Lights, heb je haast geen uitgroei en blijft alles er natuurlijk uitzien.
  2.  But be subtle : Door met twee verschillende weerschijnen te werken die maximum 1 toonhoogte verschillen creëer je een volumineus maar harmonieus effect. 
  3. En doe het met liefde : Wees zeer voorzichtig in blond haar met Low-Lights, maak ze zeer fijn en smal, en ga nooit donkerder dan je originele haarkleur.
  4. Shine bright : Gebruik Low-Lights om de natuurlijke weerschijn van je haar te boosten door middel van caramel, chocolade of koper-tinten te gebruiken.
  5. Switch it up : Ga telkens voor kleine veranderingen in de kleur van je Low-Light zodat het elke keer weer net iets meer leven krijgt dan de keer daarvoor. 
  6. Camoufleer grijs : Ga voor Low-Lights om de beginnende grijze haren te camoufleren, waar er meer grijs zit zet je meer lowlights, zo blijft de look natuurlijk en de uitgroei iets langer weg. Win-win dus.